Bij de Gooise Praktijk kan je diverse groepstrainingen volgen. Deze trainingen worden niet vergoedt door de gemeente of verzekering. De groepstrainingen worden begeleidt door (GZ) psychologen / orthopedagogen van de praktijk.

De kosten van de trainingen kan je hier vinden. Wil je aanmelden? Ga dan naar de aanmeldpagina voor particulier aanbod

Ons secretariaat neem dan contact met je op. De aanmelding brengt geen verplichtingen mee.

Assertiviteitstraining

De assertiviteitstraining is gericht op het krijgen van meer zelfvertrouwen en het vergroten van weerbaarheid. In een klein groepje wordt hier samen met een behandelaar middels oefeningen en uitleg aan gewerkt. Wij bieden de training aan voor twee leeftijdsgroepen. Doelgroep: 9-12 jaar en 12-16 jaar. De training bevat 5 sessies van 1 uur.

Omgaan met echtscheiding (Dappere Dino’s)

Dappere Dino’s is een evidence-based preventieve groepstraining voor kinderen van 6-8 jaar en van 8-12 jaar van het basisonderwijs van wie de ouders gescheiden zijn.

De training is bedoeld om kinderen beter om te laten gaan met de veranderingen tijdens en na de scheiding. Het programma is niet bedoeld voor kinderen met ernstige gedragsproblemen en/of emotionele problemen. Zij kunnen meer gebaat zijn bij een individuele training. De training bevat 6 sessies van 1 uur waarvan 1 sessie gebruikt wordt voor een oudergesprek.